Wanneer u op zoek bent naar een vloer die perfect past in uw interieur dan kunt u zichzelf op een gegeven moment de vraag stellen: “Waarom moet ik voor een vinyl vloer kiezen”? Het kan soms lastig zijn om een keuze te maken uit alle opties die er zijn, maar in sommige gevallen is vinyl nou eenmaal een logischere keuze dan laminaat, tapijt of PVC.

Het kan zijn dat u op zoek bent naar een voordelige oplossing. Of een oplossing die helemaal ‘kinderproof’ is en makkelijk schoon te maken. In dat soort gevallen is vinyl een goede keuze.

Betaalbaar en duurzaam materiaal

Vinyl vloeren bestaan uit materiaal dat betaalbaar, duurzaam en makkelijk te onderhouden is. Vinyl is geluiddempend en is in veel verschillende tinten en uitvoeringen te verkrijgen. Vaak wordt er bij een vinyl vloer gekozen voor aardse tinten zoals bruin, (olijf) groen en antraciet, maar voor iedere woning is er een uitvoering te vinden die naadloos aansluit.

Let op de manier waarop een ruimte wordt gebruikt

Vinyl is een voordelige keuze, maar heeft als nadeel dat het niet of lastig te repareren is. Wanneer er bijvoorbeeld een bureaustoel wordt gebruikt in een ruimte met vinyl dan is het sterk aan te raden om gebruik te maken van een bureaumat speciaal voor vinylvloeren. Wanneer u dat niet zou doen bestaat de kans dat de vinylvloer oprekt en daarmee het aanzicht minder fraai maakt. We raden daarom altijd aan om samen met een vakman te bepalen op wat voor manier een vinylvloer het beste gelegd kan worden in de ruimte die u voor ogen heeft.

Laat u vandaag nog ontzorgen

Neem contact met ons op of loop eens binnen in onze showroom. We helpen u graag verder met het vinden en inmeten van uw ideale vinyl vloer.